We deliver beauty, not air.

No air e-commerce

En av de stora utmaningarna som e-handlare står inför idag är transporter. Men många förpackningar är onödigt stora och innehåller nästan lika mycket luft som produkt. Det kräver ett onödigt stort utrymme under transporten till kund och paketen är dessutom ofta för stora för att delas ut i kundens brevlåda, vilket innebär ytterligare transporter till utlämningsställen.

På Youty vill vi ändra på det genom vårt hållbarhetsinitiativ No Air e-commerce. För att minska luften har vi tagit fram sju olika kartongstorlekar för att bättre anpassa kartongerna till den produkt som kunden köpt. Till de minsta produkterna har vi även tagit fram vadderade kuvert istället för lådor.

Mindre transporter

Mindre paket gör att fler paket får plats i lastbilen. Genom att anpassa boxarna till produkten istället för att bara skicka några standardboxar som rymmer alla produkter sparar vi 300 lastbilar per år. En ytterligare fördel är att små paket och kuvert kan delas ut direkt i kundens brevlåda, vilket också innebär färre transporter till utlämningsställen.

Vi är också mycket stolta över vår låga avkastning som ligger under en procent! Färre returer betyder färre transporter och nöjda kunder!

Hållbara transporter

Vi använder återvinningsbara och FSC-märkta lådor. FSC står för Forest Stewardship Council och är en oberoende internationell medlemsorganisation som arbetar för ett miljövänligt, socialt ansvarsfullt och ekonomiskt hållbart nyttjande av världens skogar. Det är en garanti för att produkten kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.

Vi har även bytt ut i princip all plast i lådorna med pappersfyllning. Men i vissa undantagsfall där produkten är känslig för stötar, såsom glasflaskor, har vi fått behålla bubbelplast.

Hållbar skönhet

Begreppet hållbar skönhet är mycket brett som kan inkludera många saker som ekologiskt, naturligt, veganskt, cruelty-free och mycket mer. Gemensamt för dem alla är ett tydligt fokus på hållbarhet.

I vår kategori Sustainable Beauty lyfter vi fram varumärken som har ett tydligt fokus på hållbarhet. Här kan du filtrera på produkter som är ekologiska, miljömärkta, naturliga och/eller veganska. För att en produkt ska klassas som naturlig i Sustainable Beauty måste innehållet bestå av minst 70 % naturligt ursprung.