Så får du en glow up

Av Youty Staff
2022-05-30 08:29:00
Inspiration

När vi mår bra, så ser vi också bra ut. Det är därför viktigt att skapa en skönhetsrutin som fokuserar på både insidan och utsidan – en rutin som lockar fram din lyster inifrån helt enkelt. Här guidar vi dig till hur du får en glow up, med produkter som ger lite extra hjälp på traven.

1. Starta inifrån: Vad behöver din kropp?

När vi mår bra, så ser vi också bra ut. Det är därför viktigt att skapa en skönhetsrutin som fokuserar på både insidan och utsidan – en rutin som lockar fram din lyster inifrån helt enkelt. Här guidar vi dig till hur du får en glow up, med produkter som ger lite extra hjälp på traven.

1. Starta inifrån: Vad behöver din kropp?

Din kropp är verkligen fantastisk – ge den därför den omtanke och kärlek som den förtjänar. 

Det finns nämligen många faktorer som påverkar vår hud, vårt hår och vår utstrålning inifrån. Daglig motion, ett bra vätskeintag och positiva tankesätt är några av sakerna som kan bidra till att vi får lite extra glow i vardagen.

Men hur gör man egentligen för att få hälsosamma rutiner att hålla? Vårt bästa tips är att du sätter upp några små mål som känns rimliga att uppnå. Det kan till exempel vara något så enkelt som att ta en kort lunchpromenad, att alltid bära med sig en vattenflaska eller att skriva ner tre saker du känner dig tacksam för. Ge det ett försök, och vi lovar att du kommer känna dig stolt när du uppnått något nytt.

Att ge din kropp en boost med näringsrika vitaminer är också ett bra sätt för att bli piggare, få en friskare hud, starkare hår eller välmående naglar. För dig som ofta känner dig trött kan det vara en god idé att prova D-vitamin och magnesium. Om du vill ge hud och hår lite extra styrka så kan kollagen och C-vitamin göra underverk för just det. Kosttillskott ersätter inte en allsidig kost. Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Vid medicinering, rådfråga alltid läkare.

2. Skapa en hudvårdsrutin som passar din hudtyp

Om din hud känns trött och glåmig så kan det helt enkelt bero på att den behöver mer fukt. Ett hett tips är att utforska hudvårdsprodukter som innehåller hyaluronsyra, som hjälper till att binda fukt i huden. Denna ingrediens fungerar för alla hudtyper och passar bra även för dig som har en känslig hud.

Om din hud är lite mer tålig så bör du definitivt introducera C-vitamin till din hudvårdsrutin! C-vitamin arbetar inte bara på att jämna ut huden och minska pigmenteringar, utan ger också din hud ett härlig glow. 

Att peela eller skrubba huden med jämna mellanrum är ett supertrick för att ge din hud nytt liv. En peeling fungerar lite som en “storstädning” för huden, som gör den ännu mer redo att absorbera nästkommande produkter i din hudvårdsrutin. Välj en scrub som passar just din hudtyp och njut av en drömmigt silkeslen hud.

Vad är ditt bästa hack för att få din inre lyster att stråla ut? Dela en bild på din glowy look med oss och tagga @youtycom.

3. Enkla makeup hacks som ger glow

Som pricken över i:et för din glow up så kan du addera sminkprodukter som framhäver din lyster ytterligare. Använd till exempel flytande foundation och highligher istället för puder, så får du ett naturligt resultat som omärkbart smälter samman med din hud. Kombinera med en rosig blush och en härlig färgklick på ögonen för en levande, strålande look!

Vad är ditt bästa hack för att få inre glow att stråla ut? Dela en bild på din glowy look med oss och tagga @youtycom!

Upptäck mer

Hudvård

Upptäck mer

inspiration

Youty Staff